Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Україна переходить на нову систему реабілітації

Дата: 14.04.2022 14:32
Кількість переглядів: 170

Впровадження МКФ — революційна зміна в підході до реабілітації.

Впровадження Міжнародної класифікації функціонування, обмеження життєдіяльності та здоров’я, що відбулось за ініціативи першої леді України Олена Зеленська — це революційна зміна у підході до реабілітації після травм, захворювань та інших факторів, що мали негативний вплив на стан здоров’я.

Міністр охорони здоров'я Віктор Ляшко (Viktor Liashko) пояснив, що впровадження МКФ є першим ключовим етапом розвитку нової системи реабілітації та встановлення інвалідності в Україні.

Також національний класифікатор забезпечить реалізацію Програми медичних гарантій для надання допомоги впродовж гострого та довготривалого реабілітаційних періодів на усіх рівнях надання медичної допомоги. А саме у закладах охорони здоров’я, реабілітаційних закладах та за їх межами.

Тобто Україна має сучасний, дієвий інструмент, що спирається на принципи доказової медицини та є першим ключовим етапом розвитку новітньої цілісної системи реабілітації.

Це особливо актуально зараз, коли стільки людей, як військових, та і мирних жителів, постраждали через напад РФ. І надати їм якісну, всебічну допомогу — це наша перша та найважливіша задача. 

Джерело: Міністерство охорони здоров'я України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування