Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Не змушуйте педагогів повертатися у населенні пункти, доки це не дозволить військова адміністрація

Дата: 14.04.2022 11:51
Кількість переглядів: 198

Останніми днями отримую численні звернення від педагогів, які наразі перебувають в евакуації.
Вони повідомляють, що місцева влада та керівники закладів освіти змушують їх під загрозою звільнення повернутися на очну роботу до населених пунктів, де ще зовсім недавно точилися запеклі бої.
Одночасно керівники військових адміністрацій у тих же регіонах закликають громадян почекати з поверненням, бо це може бути небезпечним.

Адже далеко не всі працівники закладів освіти зараз можуть дістатися місць, де вони проживали, бо міжміське сполучення відновлено не всюди, не кожен має власний транспорт, щоб повернутися. Доки території надійно не розміновані, доки дороги до населених пунктів не є цілком безпечними, не треба наражати колег на небезпеку. Тому що, попри припинення бойових дій на цих територіях, загроза життю громадян все ще залишається.

Крім того, частина будівель зруйнована, внаслідок чого деякі працівники залишилися без житла й не мають куди повертатися. Також треба враховувати, що у звільнених населених пунктах тривають ремонтні роботи по відновленню доріг, електро-, водо- та газопостачання тощо.
Не всі нещодавно звільнені населені пункти надійно забезпечуються харчами та життєво необхідними товарами.
Враховуйте, будь ласка, що для кожної людини зараз повернення під тиском з безпечного місця - це великий психологічний стрес як для неї, так і для дітей та інших членів сім’ї.

Кожен з нас обов’язково повернеться до своїх домівок, роботи, але лише тоді, коли це буде безпечно, і не буде загроз для життя і здоров’я.

Нагадую, вчителі та викладачі закладів освіти мають визначене законодавством право працювати дистанційно, незалежно від місця перебування https://bit.ly/37jipEB .
Інформацію про освіту в умовах воєнного стану читайте у відповідному розділі на вебсайті освітнього омбудсмена. https://bit.ly/3jEjnha

Джерело: Освітній омбудсмен Сергій Горбачов



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування