Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

26 березня – День Національної гвардії України

Дата: 26.03.2022 12:54
Кількість переглядів: 254

Народжена війною сучасна Національна гвардія України була створена в березні 2014 року в розпал агресії Росії на сході України. До неї увійшли підготовлені військовослужбовці внутрішніх військ і мотивовані добровольці, які об’єднали свої сили, щоб стати на захист народу і державності України. Військове формування з правоохоронними функціями стало інструментом, спроможним швидко реагувати на різноманітні безпекові загрози на всій території України.

Уже з квітня 2014 року особовий склад НГУ одним із перших вступив у бойові дії на сході нашої держави.

Нацгвардійці охороняють громадський порядок, органи державної влади, дипломатичні представництва іноземних держав на території України, важливі державні об’єкти, спеціальні вантажі, здійснюють функції конвоювання, проводять пошукові заходи на території Україні тощо. Поруч із цим відновлена у 2014 році підрозділи Нацгвардії на ротаційній основі виконували службово-бойові завдання в районі проведення АТО/ООС: несли службу на блокпостах та взводних опорних пунктах оборони, затримували осіб, причетних до співпраці з незаконними збройними формуваннями, вели боротьбу із незаконним обігом товарів, запобігали правопорушенням та надавали допомогу у надзвичайних ситуаціях.

З початком повномасштабної війни Росії проти України разом з усіма структурами сил безпеки та оборони Національна гвардія України виконує свої функції згідно із законами України на усіх рубежах оборони держави. Гвардійці беруть участь у бойових діях по захисту державного кордону, у забезпеченні оборони населених пунктів та в гарантуванні правопорядку в районах відповідальності.

Підрозділи Нацгвардії беруть активну участь в обороні Харкова, Маріуполя, Києва, Ірпеня, населених пунктів в районі проведення ООС, виконують завдання спільно із ЗСУ на інших напрямках оборони з метою відсічі збройної агресії РФ проти України.

Станом на сьогодні майже пів тисячі військовослужбовців НГУ відзначені державними нагородами, вісьмом – присвоєно звання Героя України (5 з них посмертно).
Протягом місяця ведення відбито десятки атак військ окупантів.

Силами та засобами НГУ:

  • збито 3 літаки СУ-25 та 4 вертольоти противника;
  • знищено 4 танки (ще 4 – виведені зі строю), а також БМП, БТРи, іншу бронетехніку ворога та установки РСЗВ БМ-21 «Град», вантажні автомобілі.
  • особовий склад НГУ забезпечує виконання завдань на 164 блокпостах по всій Україні;
  • створено додатково 6 військових частин для нарощення спроможностей під час виконання завдань за умов воєнного стану;
  • триває мобілізаційне розгортання. Частка відмобілізованих вже складає понад 60% від штату воєнного стану;
  • забезпечується охорона та оборона майже 500 об’єктів, у тому числі 218 об’єктів критичної інфраструктури;
  • щоденно перевозиться понад 400 тонн вантажів (різного призначення) для забезпечення виконання завдань;

Гвардійці здобули в бою чимало ворожих трофеїв та полонили окупантів. І робитимуть це і надалі заради захисту незалежності України та мирних громадян на українській території.

З Днем Національної гвардії України! Сильні разом!

Національна гвардія України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування