Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Можливості волонтерства в Європі

Дата: 18.03.2022 16:28
Кількість переглядів: 267

Сьогодні хочемо поділитися з вами інформацією, яка може стати в нагоді вам, вашим колегам чи молоді, які вже виїхали до Європи в пошуках безпеки та стабільності, або які готові виїхати.

Європейський корпус солідарності (European Solidarity Corps (ESC), ex-European Voluntary Service (EVS)) – це волонтерство в різних організаціях країн Європи для української молоді 18-30 років. Його тривалість: від 2 тижнів до 12 місяців. За умовами програми волонтери мають оплачене житло, страхування, курси локальної мови, гроші на їжу, кишенькові гроші, оплачений проїзд локальний (в місті, де волонтериш) та до місця, де твоє волонтерство буде відбуватися.

Волонтери/волонтерки працюють в організаціях різної направленості (діти, молодь, допомога старшим людям, людям в біді чи людям з інвалідністю, соціальна допомога, робота на фермі чи з тваринами, екологія, техніка, промоція тощо) 5 днів на тиждень, 6-7 годин на день.

Волонтерам/волонтеркам гарантовані 2 вихідні на тиждень + 2 вихідні за кожний місяць волонтерства (якщо у тебе проект на 12 місяців, то ти маєш 24 дні вихідних додаткові, які можеш витратити коли хочеш).

В усіх проектах передбачені завдання для волонтерів/волонтерок. Але зараз такий час, що вони можуть мінятися. Кожним проектом передбачена ініціатива від волонтерів та волонтерок. Це означає, що ти можеш запропонувати власні активності на місці, в залежності від того, що вмієш. Малювати? Робимо майстерні з малювання для місцевих про Україну. Співати? Вчимо людей мові та пісень і робимо концерт на підтримку людей в Україні. Проєктний менеджмент? Агінь. Вчимо людей писати проекти і пишемо разом проекти з залученням України. І тут твій креатив матиме простір і разом з приймаючою організацією ти можеш подумати, як підтримати Україну на волонтерстві.

Тепер я знаю про волонтерство. Що далі?

Наразі маємо велику підбірку вакансій волонтерства в різних країнах Європи. Якщо тебе зацікавила ця можливість, заповнюй форму (не забудь додати власне CV англійською мовою) - https://forms.gle/DMjKBPMpNYVyXJ9p6 або ж пересилай друзям та колегам.

Ми з тобою сконтактуємо.

Міжнародна діяльність є дуже важливою в цій боротьбі.

Джерело: Асоціація молодіжних центрів України



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування