Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Донеччині вирішуються питання щодо тилового та технічного забезпечення підрозділів Тероборони

Дата: 23.02.2022 18:48
Кількість переглядів: 317

Перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Боєвський взяв участь у онлайн нараді з питань організації виконання вимог Закону України «Про основи національного спротиву».

 

Нарада відбулась під головуванням заступника очільника  Донецької облдержадміністрації Вадима Філашкіна, за участі начальника Регіонального Управління Сил ТрО Оперативного Командування «Схід»,  голів райдержадміністрацій, керівників військово-цивільних адміністрацій, міських територіальних громад та військово-цивільних адміністрацій, в зоні відповідальності яких дислокуються підрозділи територіальної оборони області, а також командування підрозділів ТрО.  

 

 

Наразі в Донецькій області створено окрему бригаду територіальної оборони з дислокацією в місті Маріуполі; в районах області, підконтрольних державній владі України,  створено 5 окремих батальйонів ТрО, триває процес їх укомплектування. 

Загальний відсоток укомплектування підрозділів ТрО Збройних Сил України в області складає 73 %, наразі укладено контракти на проходження служби в резерві – 16 % від штату воєнного часу.

Протягом 2021-2022 років облдержадміністрацією вжиті певні заходи щодо вирішенні питання розміщення військових частин сил ТрО на території області. Наразі всі п’ять батальйонів ТрО, сформованих на території області, мають постійне місце розташування – приміщення з прилеглою територією, із забезпеченням місцями відпочинку, обладнаними місцями приготування та прийому їжі, обладнаними місцями зберігання зброї, санітарно-побутовими об'єктами, комунікаціями для забезпечення життєдіяльності особового складу, місцями проведення бойового злагодження; обладнання пунктів управління, командно-спостережних пунктів, пунктів прийому особового складу та прийому техніки підрозділів ТрО.

Вадим Філашкін доручив у найкоротший строк вирішити проблемні питання щодо тилового та технічного забезпечення підрозділів, завершення поточного ремонту будівель, обладнання місць розміщення техніки, складських будівель та оплати комунальних платежів.

Нагадаємо, штат мирного часу (10 тисяч осіб) — постійнодіюче командно-штабне ядро Сил Територіальної оборони з числа військових (командування Сил Територіальної оборони, бригад, батальйонів). Це звичайна служба за контрактом у ЗСУ (в середньому по штату мирного часу у кожному батальйоні має бути близько 50 кадрових військових, у бригаді – 90-120 осіб).  Резервіст Територіальної оборони живе та працює у своєму районі, там же проходить службу, і він знає, що у разі якоїсь загрози, коли його відмобілізують, він буде проходити службу в тому батальйоні, де він живе, і захищати свій дім і свою родину. Є два варіанти, як приєднатися до Сил територіальної оборони ЗСУ:  

1. Прийти й підписати контракт і проходити службу військовим (стандартний контракт з ЗСУ);

2. Підписати контракт резервіста Сил територіальної оборони (без відриву від цивільного життя, але з обов’язковою участю у визначених тренуваннях/навчаннях/зборах).

Приєднатися до лав підрозділів територіальної оборони можуть громадяни України віком від 18 до 58 років. Є певні вимоги:  стан фізичного здоров’я,  стан психологічного здоров’я,  рівень фізичної підготовки,  відсутність проблем з законом тощо.


« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування