Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

21 лютого - Міжнародний день рідної мови

Дата: 21.02.2022 09:10
Кількість переглядів: 264

21 лютого в світі відзначається Міжнародний день рідної мови. Це свято було засновано у 1999-му році на 30-й сесії Генеральної конференції Організації Об’єднаних Націй з питань освіти, науки і культури.

Мова – духовний і культурний скарб нації. Вона є найголовнішою ознакою народу, що дає йому право називатися нацією. Саме мова формує і визначає свідомість, творить людину, культуру, історію.

Міжнародний день рідної мови був заснований з метою сприяння багатому культурному та мовному різноманіттю. Збереження багатомовності дає можливість й зберегти унікальний погляд на нашу тисячолітню історію і культуру. Людина так звикає до рідної мови, що вона стає невід’ємною частиною її власної особистості.

Українська мова своїм корінням, за твердженням істориків, сягає глибини не менше семи тисячоліть і відзначається особливою милозвучністю. Про її красу й приємність звучання є більш ніж достатньо усних і писемних свідчень.

Вітаємо усіх з цим святом, і бажаємо оберігати та розвивати українську мову, будувати незалежну, не лише політично, а й духовно вільну країну, виховувати гідних представників свого народу і пишатися своєю Батьківщиною.

Хай вічно звучить українська мова!

 

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування