Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Краматорську до Дня єднання пройшов обласний флешмоб «Коло єднання»

Дата: 16.02.2022 13:14
Кількість переглядів: 281

16 лютого 2022 року Указом Президента України Володимира Зеленського оголошено Днем єднання. 

З нагоди цієї дати, з метою посилення консолідації українського суспільства та зміцнення його стійкості в умовах зростання гібридних загроз, в краматорському парку Ювілейний (біля Прапора України) відбувся обласний патріотичний флешмоб.

У заході взяли участь голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, заступник командувача штабу операції Об’єднаних сил генерал-майор Богдан Бондар, голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, Краматорський міський голова Олександр Гончаренко, працівники облдержадміністрації, Краматорської райдержадміністрації, Краматорської міської ради, військовослужбовці, працівники правоохоронних органів, представники інститутів громадянського суспільства, ЗМІ, учнівська молодь та мешканці міста.

«Вже вісім років триває російська агресія проти України. РФ напала на нас, коли вважала нас розділеними та беззахисними. Але навіть у найскрутніші часи ми виявили дива єдності – і вистояли. Так само в єдності ми стоїмо і зараз. Будь-якої миті Росія може підняти ставки у війні. Але вона на це ніколи не наважиться, якщо бачитиме нашу єдність. Єдність українців від кордону до кордону. Єдність цивілізованого світу від океану до океану. Сьогодні ми маємо могутню, як ніколи, армію, і завзяту, як ніколи, підтримку союзників. І саме завдяки цьому Росія не наважилась піти в наступ, як планувала. Єдність стала нашим порятунком у 2014 році, вона ж стала запобіжником зараз. У день, коли нам пророкували найгірше, ми гордо стоїмо з українськими прапорами в українській Донеччині. І стоятимемо так завжди!», - наголосив Павло Кириленко.

Захід розпочався з величної ходи усіх його учасників. Далі відбулося урочисте підняття Державного Прапора України, до речі, як відомо, найвищого на Донеччині. Усіма присутніми був виконаний Державний Гімн України. На знак єдності на кожному з присутніх була пов’язана жовто-блакитна стрічка.

Сьогоднішнє свято, вперше оголошене в Україні, проходить у складні, напружені часи. Але, як зазначив Президент України Володимир Зеленський: «Наша держава сьогодні сильна, як ніколи. Ми ніколи не вміли здаватися й не збираємося цього вчитися. Ми мусимо показати усьому світу свою єдність, вміння консолідуватися в небезпеці».



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування