Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Краматорську хвилиною мовчання та покладанням квітів вшанували пам'ять загиблих від обстрілу міста окупаційними військами

Дата: 10.02.2022 16:09
Кількість переглядів: 466

10 лютого  на території 81 окремої аеромобільної бригади відбувся меморіальний захід, присвячений 7-ї річниці трагічних подій 10 лютого 2015 року.

Той день для краматорців назавжди залишиться трагічним та болючим. На мирне місто обрушився шквал вогню – був здійснений ракетний обстріл Краматорська, в наслідок якого загинуло 17 людей, 64 дістали поранення. Ті страшні події назавжди залишаться у пам’яті мешканців міста.

На заході були присутні голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, заступник командувача ООС з авіації та протиповітряної оборони генерал-майор Олексій Марченко, голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, секретар Краматорської міської ради Ігор Сташкевич, військовослужбовці, поліцейські та мешканці міста.

«Той день для нас назавжди залишиться трагічним та болючим. Звільнений від окупантів Краматорськ, потроху повертався до мирного життя, але його знову опалила війна. Для більшого ураження цивільного населення окупанти застосували заборонені міжнародними конвенціями касетні боєприпаси. На всіх вулицях міста можна було побачити хвостовики російських ракет, що стирчали з припорошеної снігом землі. Ми повинні зробити все, щоб це ніколи не повторилося», – зазначив Андрій Панков під час свого виступу.

Для поминальної літургії було запрошено військового капелана 81-ої окремої аеромобільної бригади Отця Василя. Хвилиною мовчання присутні вшанували пам’ять загиблих та поклали квіти до пам’ятного знаку.

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування