Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Костянтинівському міському краєзнавчому музеї відбувся захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту

Дата: 27.01.2022 16:32
Кількість переглядів: 360

Сьогодні, 27 січня, у комунальному закладі «Костянтинівський міський краєзнавчий музей» Костянтинівської міської територіальної громади відбувся тематичний захід, присвячений Міжнародному дню пам’яті жертв Голокосту. 

Вшанувати пам’ять загиблих до музею завітали учні навчальних закладів №5, 8. Від Краматорської райдержадміністрації у заході взяли участь начальник відділу культури, сім’, молоді та спорту Олена Міляновська, начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізаціїї та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг Вікторія Моднікова та головний спеціаліст відділу Всеволод Єлетенко.

 Захід розпочався екскурсією до міні-виставки «Голокост - трагічна сторінка історії людства», створеною за матеріалами Ізраїльського національного меморіалу Катастрофи і Героїзму Яд Ва-Шем. Музейники розповіли дітям про трагічні події Голокосту у Костянтинівці та про долі тисяч вивезених до Німеччини  людей на прикладі особистої трагедії 15-річної дівчини Нонни Баністер (Лісовської), яку нацисти разом з матір’ю відправили до трудового табору міста Кассель.

Після війни родина Нонни опублікувала книгу «Секретні щоденники Голокосту», в основі якої були таємні записи дівчини про жахливі знущання над євреями і пережиту нею особисту трагедію в той час.

На заході використовувався відео-ролик, створений учнями початкового спеціалізованого мистецького навчального закладу «Костянтинівська школа мистецтв» на основі документальних кадрів Голокосту.

Ця трагедія не має термiну давностi. Ми завжди будемо пам'ятати про безневиннi жертви, про те, якою цiною наш народ подолал фашизм i як ми повиннi зберегати мир!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування