Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання колегії облдержадміністрації

Дата: 27.01.2022 14:32
Кількість переглядів: 438

27 січня перший заступник голови райдержадміністрації Сергій Боєвський взяв участь у засіданні колегії Донецької облдержадміністрації. Засідання відбулось під головуванням очільника Донецької обласної державної адміністрації Павла Кириленка. 

На початку засідання Павло Кириленко представив нового заступника голови облдержадміністрації питань цифрового розвитку, цифрових трансформацій, цифровізації Максима Сандигу.

В ході засідання начальник управління містобудування та архітектури Василь Теклюк доповів про виконання обласного Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки на території Донецької області.

Понад 800 будівель соціального та житлово-громадського призначення у Донецькій області було обладнано елементами доступності в межах виконання обласного Плану заходів щодо створення безперешкодного життєвого середовища для осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення на 2017-2021 роки.   Про це начальник управління містобудування та архітектури Донецької облдержадміністрації Василь Теклюк повідомив під час засідання колегії ОДА сьогодні,  27 січня.  

За період реалізації Плану заходів всього елементами доступності обладнано 817 будівель соціального та житлово-громадського призначення: 146 об’єктів охорони здоров’я, 90 об’єктів освіти, 63 об’єкти культури, 28 фізкультурно-спортивних споруд, 43 аптеки, 5 об’єктів територіальних підрозділів Пенсійного фонду України, 152 об’єкти торгівлі та обслуговування, 15 фінансових установ, 94 багатоквартирних житлових будинків, де мешкають люди з інвалідністю, 43 будівлі, де розташовані органи виконавчої влади та місцевого самоврядування, 22 об’єкти соціального захисту населення, 14 об’єктів житлово-комунального господарства, 102 об’єкти іншого призначення.

За період реалізації Плану заходів, найбільше об’єктів обладнано у містах Краматорськ,  Дружківка та   Покровськ. 

Проведено роботу з пристосування інженерно-транспортної інфраструктури до потреб осіб з інвалідністю та інших маломобільних груп населення.

У населених пунктах області облаштовано з’їздами або пониженими бордюрами близько 1356 перехресть та пішохідних переходів. Станом на 31 грудня 2021 року кількість зупинок громадського транспорту, частково пристосованих для людей з інвалідністю складає 250 одиниць. В області функціонує 221 світлофорний об’єкт, з яких звуковими сигналами для можливості орієнтування і комфортного пересування людей з вадами зору обладнано 112 одиниць. 

На Донеччині функціонують 365 одиниць громадського транспорту, що пристосований для перевезення маломобільних груп населення.  

Надання транспортних послуг людям з інвалідністю, що пересуваються у візках, здійснюється спеціалізованими автомобілями, пристосованими до потреб маломобільних громадян, спеціально створених служб перевезень «Соціальне таксі». В області такі служби перевезень функціонують в 7 територіальних громадах: Авдіївській, Бахмутській, Маріупольській, Мар’їнській, Покровській, Соледарській міських, Очеретинській селищній.

Функціонування служб «Соціальне таксі» в громадах надає можливість забезпечити підвищення якості життя відповідних категорій населення та доступу до отримання важливо необхідних послуг.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування