Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Питання територіальної оборони Краматорського району

Дата: 26.01.2022 10:39
Кількість переглядів: 455

Наразі пересічного громадянина турбує питання особистої безпеки у зв’язку із подальшою військовою ескалацією з боку Російської Федерації. Багато хто порушує питання, а чи спроможні районні та місцеві керівники забезпечити цю безпеку?

Голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, на своїй сторінці у Фейсбук, оприлюднив роз’яснення щодо поточного стану територіальної оборони району. 

Відповідно до Закону України «Про основи національного спротиву», який вступив в дію з 1 січня 2022 року, на території України створений окремий рід Збройних Сил України –  «Сили територіальної оборони України». Структура цих сил передбачає наступне: в кожному обласному центрі розгортається управління бригадою територіальної оборони та окремий батальйон територіальної оборони, в районах області створюються окремі батальйони територіальної оборони, мета яких, організація охорони та оборони стратегічних об’єктів критичної інфраструктури громад до завершення мобілізаційного розгортання основних Сил Збройних Сил, Національної гвардії України та інших силових структур.

Керівництвом району, не чекаючи вступу в дію зазначеного вище Закону України, з липня 2021 року було розпочато розгортання нашого батальйону на території Краматорського району. Враховуючи вимоги до розміщення військових частин, була підібрана будівля з відповідною територією для розміщення управління та особового складу батальйону, проведена значна робота з облаштування цієї будівлі під запити військових. На даний час ця будівля забезпечена теплом, світлом та водою. Проведена велика робота з комплектування батальйону офіцерським складом організаційного ядра, приписані до батальйону резервісти, які в найкоротший час у випадку оголошення особливого періоду, або мобілізації, оминаючи територіальні центри комплектування та соціальної підтримки терміново прибувають до батальйону та приступають до виконання задач за бойовим розрахунком. Наразі командуванням батальйону проводяться теоретичні заняття з бойової підготовки, проводяться інструктажі з виконання правил виконання обов’язків у складі бойових розрахунків. До занять в обов’язковому порядку залучаються не тільки офіцери кадру, а й резервісти. На теперішній час завершується укомплектування батальйону технікою та відповідним озброєнням відповідно до табеля.

"Дякую окремим головам громад за підтримку батальйону територіальної оборони району, які виявляють не тільки турботу на словах, а й ділом допомогли в облаштуванні будівлі та території де розмістився батальйон. На сьогодні завдяки розумінню важливості цього питання та особистої наполегливості ними розроблені Програми підтримки територіальної оборони Краматорського району, які подані на затвердження відповідних сільських, селищних та міських рад. Але є і такі керівники, які до цього часу так і не зрозуміли важливості цього питання та в цьому напрямку нічого не роблять. Окрема подяка головам громадських організацій, які долучилися до цієї справи, при чому не чекаючи звернення до них за допомогою. Самі прийшли і запропонували посильну допомогу." - зазначив Андрій Панков.

Батальйон територіальної оборони знаходиться під постійним патронатом з боку керівництва Краматорської районної державної адміністрації. Задачі нашого окремого батальйону територіальної оборони полягають не тільки у виконанні обов’язків в особливий період або воєнний час, а й участь в ліквідації наслідків надзвичайних ситуацій, які можуть трапитися на території громад району.

Ми маємо спільну мету – сприяння   створенню  умов  для охорони  та захисту  державного суверенітету, незалежності України  та  безпосередньо  території і населення Краматорського  району, а тому оперативність усіх процесів і відпрацювання  ролі кожного суб’єкта національного спротиву визначатимуть нашу життєздатність. 


«Захистимо свій дім, захистимо Україну!»



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування