Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Краматорську пройшла культурно-мистецька акція «Різдвяний передзвін»

Дата: 15.01.2022 17:11
Кількість переглядів: 227

Вже не перший рік в нашому регіоні проходить яскраве , насичене подіями свято – відкритий фестиваль «Різдвяний передзвін». Його мета дуже важлива – збереження традицій різдвяного співу, відродження та збереження духовного коріння нашого народу.

В цьому році захід відбувся 15 січня, у Краматорську, на площі Миру. Почався він видовищною вертепною святковою ходою всiх учасникiв. Керівництво та працівники Краматорської районної державної адміністрації відвідали захід аби підтримати учасників фестивалю та поринути в атмосферу різдвяних традицій. 

З привiтальним словом виступила начальник управлiння культури та туризму Донецької обласної державної адмiнiстрацiї Вiкторiя Точена.
 "Саме в громадах нашого краю i зароджувався фольклор, яркий ми разом вiдроджуємо. Це - наша iсторiя, якою пишаються громадяни та цiнує весь свiт, - сказала вона.

Всього в культурно-мистецькій  акцiї взяли участь 24 громади та 40 колективiв художньої самодiяльностi. Краматорський район гiдно представили Лиманська, Олександрiвська, Андрiївська, Костянтинiвська, Слов'янська, Черкаська громади. Також у великiй  концертнiй програмi брали участь творчi колективи з Дружкiвки та Миколаївки.

Програма заходу була дуже насиченою: локацiї рiздвяних зiрок, з ворожiння, шопок та дiдухов, майстер-класи, експозицiї. Талановитi та натхненнi представники наших громад яскраво продемонстрували традицiї Рiздва та Нового року, якими насичена наша Батьківщина.

Адмiнiстрацiя Краматорського району щiро вiтає всiх учасникiв культурно-мистецької  акцiї "Рiздвяний передзвiн" та бажає всiм доброту, натхнення, здоров'я!



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування