Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

«Рука допомоги» - програма надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї

Дата: 11.01.2022 08:48
Кількість переглядів: 181

З початку року збільшилась кількість звернень щодо отримання інформації про порядок надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї.

Нагадаємо, з 1 січня 2022 року безробітні малозабезпечені можуть отримувати фінансову допомогу від держави для старту власного бізнесу. Допомога надається в рамках нової бюджетної програми, розробленої Міністерством соціальної політики, на реалізацію якої у держбюджеті на 2022 рік передбачено близько 100 млн грн.

Безвідсоткова фінансова допомога розміром до 15 мінімальних зарплат (на початок 2022 року – 97 500 грн) зможе використовуватися тільки для оплати рахунків на придбання необхідного для заснування власної справи обладнання і матеріалів.

Сума, яка повертається державі, зменшується на розмір сплачених за три роки податків та єдиного соціального внеску. Крім того, якщо такий підприємець працевлаштує ще двох осіб за направленням центру зайнятості, повертати допомогу державі буде не потрібно.

Для отримання детальної інформації з цього питання наводимо серію інфографік, а також з Порядком надання допомоги на здобуття економічної самостійності малозабезпеченої сім’ї, затвердженого постановою Кабінету Міністрів України від 21.04.2021 № 397 можна ознайомитися за посиланням https://zakon.rada.gov.ua/laws/show/397-2021-%D0%BF#Text



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування