Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

В Донецькій області проведено ряд заходів щодо вирішення питання заборгованості із виплати заробітної плати

Дата: 21.12.2021 15:35
Кількість переглядів: 343

21 грудня питання заборгованості із заробітної плати та шляхів її погашення обговорили учасники онлайнового засідання Міжвідомчої робочої групи під головуванням міністра економіки України Юлії Свириденко сьогодні.

Голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко повідомив, що заборгованість на підприємствах Донеччини від початку року зросла з 690,9 млн до 803,9 млн гривень.

Найбільші проблеми в цьому році - у вугільній галузі. Тут заборгованість зросла на 210,6 млн гривень. Водночас на підприємствах інших галузей заборгованість вдалося зменшити на 96,6 млн гривень.

«Під час обговорення озвучили свої пропозиції щодо того, як погасити борги, передусім перед шахтарями, і не допустити їх появи у майбутньому. Працюємо послідовно, щоб усі отримували зароблене вчасно і в повному обсязі», - зазначив Павло Кириленко.

Раніше також розглядалось це питання 1 листопада, де директор департаменту розвитку базових галузей промисловості облдержадміністрації Артем Литвинов повідомив під час брифінгу у Краматорську  що, 300 млн гривень направлені на казначейські рахунки на погашення заборгованості із заробітної плати перед гірниками державних шахт у Донецькій області.

«На сьогодні вже надходять кошти на казначейські рахунки. 302 млн гривень – це з тих 500 млн гривень, які ми знаємо, що листопаді-грудні надійдуть. Їх не вистачить у повному обсязі. На сьогодні у нас заборгованість перед шахтарями – це один мільярд 76 млн гривень, з яких 756 млн гривень – за 2021 рік», - сказав Артем Литвинов.

Нагадаємо, що облдержадміністрація перед Кабінетом Міністрів України порушила питання щодо необхідності прийняття Програми реформування вугільної галузі з визначеними джерелами фінансування, зокрема на оплату праці та технічне переозброєння, а також підвищення ціни на вугілля, що реалізується державними шахтами, до економічно обґрунтованого рівня.

Також 30 листопада було проведено чергове засідання обласної тимчасової комісії з питань погашення заборгованості із заробітної плати (грошового забезпечення), пенсій, стипендій та інших соціальних виплат відбулося  під головуванням першого заступника голови облдержадміністрації Ігоря Мороза.

На засіданні комісії були заслухані питання щодо стану погашення заборгованості із заробітної плати, єдиного внеску на загальнообов’язкове державне соціальне страхування та заборгованості з податків та зборів перед бюджетом підприємств і організацій області.

За результатами заслуховування питань порядку денного засідання надані відповідні доручення керівникам підприємств-боржників, а проблемні питання залишені на контролі голови комісії.

#краматорська_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування