Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Заступник голови райдержадміністрації Юрій Люлька взяв участь у практичній конференції «Малий та середній бізнес: трансформація у нових реаліях»

Дата: 08.12.2021 14:48
Кількість переглядів: 357

Заступник голови райдержадміністрації Юрій Люлька взяв участь у практичній конференції «Малий та середній бізнес: трансформація у нових реаліях», організатором якої є Донецька торгово-промислова палата за підтримки Донецької облдержадміністрації та Регіонального фонду підтримки підприємництва по Донецькій області.

Конференція проводиться у Краматорську, на базі Донецької  торгово-промислової палати, в рамках реалізації Регіональної програми розвитку малого та середнього підприємництва в Донецькій області на 2021-2022 роки.

Під час заходу учасники практичної конференції обговорили основні виклики мікро- та малих підприємств, а також презентували кейси інформування представників бізнесу щодо можливостей, що надаються в рамках міжнародних та національних проєктів, державних програм фінансування бізнесу, які діють в Україні та презентували ефективні практики з питань розвитку МСБ та історії успішної роботи підприємців.

«Вже два роки ми з вами працюємо у нових реаліях. Розумію, що запроваджені карантинні обмеження найбільше вдарили саме по малому і середньому бізнесу. І сьогодні всі зусилля влади як на державному, так і на регіональному та місцевому рівнях, спрямовані на створення сприятливих умов розвитку підприємництва, зняття адміністративних та регуляторних бар'єрів. Обговорення проблем і пріоритетів місцевої і регіональної політики в даній сфері є основою взаємодії бізнесу і влади. І ми завжди готові до такого відкритого діалогу», - наголосив перший заступник голови Донецької облдержадміністрації Ігор Мороз під час свого виступу на конференції. 

Разом з тим Донецька облдержадміністрація постійно вживала низку заходів задля розвитку малого і середнього підприємництва в Донецькій області.

Зокрема, для суб’єктів підприємницької діяльності у 2021 році за рахунок коштів обласного бюджету проводились публічні заходи та заходи освітньої та інформаційно-консультаційної спрямованості, а також заходи фінансової підтримки, серед яких фінансова підтримка суб’єктам підприємництва на реалізацію проєктів; часткова компенсація відсоткової ставки за кредитами, що надаються на реалізацію проєктів суб’єктів малого підприємництва; рейтингова програма «Підприємець 2021 року», урочиста церемонія відзначення фіналістів планується на наступному тижні; семінари та тренінги для підприємців різної направленості.

Крім того, в області діє загальнодержавна програма фінансової підтримки суб’єктів малого та середнього підприємництва «Доступні кредити 5-7-9%». Станом на листопад за даними державних банків-партнерів подано 1512 заявок (звернень) на отримання кредитів, видано 457 кредитів на загальну суму 694,0 млн грн (довідково: це складає 1,8% від загальної кількості по Україні (25826 кредитів), та 1,0% від загальної суми по Україні – 68300,0 млн грн).

Нещодавно Президент України Володимир Зеленський оголосив Програму підтримки легального бізнесу, який постраждав від запровадження обмежувальних протиепідемічних заходів під час пандемії COVID-19, шляхом стимулювання попиту серед громадян.

Програма дозволить здійснити підтримку сфер діяльності, які постраждали від карантину більше за інших, а саме: заклади культури, заклади фізкультурно-оздоровчого спрямування і внутрішні пасажирські перевезення (затверджується КМУ сьогодні). Надалі планується збільшити перелік сфер діяльності. До Програми можуть долучитися суб’єкти господарювання, які надають послуги у зазначених вище сферах.

Попередньо Програмою передбачатиметься надання державою підтримки в розмірі 1 000 гривень повнолітнім громадянам за умови наявності «зеленого сертифіката», підтвердженого у мобільному застосунку Дія. Віртуальні рахунки – безкоштовні, комісій за обслуговування не буде. Більшість операцій в Дії здійснюється автоматично. Термін дії Програми становитиме один рік (з 19.12.2021)

За матеріалами Донецької облдержадміністрації



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування