Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Краматорському районі відкрили пам’ятну дошку на честь видатного борця за незалежність України Олександра Мицюка

Дата: 08.12.2021 13:48
Кількість переглядів: 184

Захід зі вшанування пам’яті Міністра внутрішніх справ УНР, видатного борця за незалежність України Олександра Мицюка та відкриття на його честь меморіальної дошки на будівлі місцевого відділу поліції відбулися у селищі міського типу Олександрівка сьогодні, 8 грудня.

Участь у заході взяли перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Ємін, заступник голови Донецької облдержадміністрації Вадим Філашкін, співробітники поліції та місцеві мешканці.

«Сьогодні ми маємо честь взяти участь у відкритті пам’ятної дошки першого міністра внутрішніх справ Української народної республіки Олександра Мицюка. Він народився неподалік, в селі Новоолександрівка, і зробив надзвичайно великий внесок у розбудову української державності. Приклад Олександра Корнійовича – це не лише історія успіху і розбудови державності, це свідчення того, що українська душа звідси, вона проявляється і на Донеччині, і на Закарпатті, і в Одесі, і в інших регіонах нашої великої держави. Передивляючись його роботи, ми бачимо, як точно сто років тому він відчував всю злочинну сутність московсько-більшовицького режиму, як цей режим знищує людську гідність та перетворює людей на гвинтики для функціонування своєї системи. Я хотів би подякувати всім причетним і, зокрема, громадській організації «Українська ініціатива» за допомогу у підготовці і відкритті цієї пам’ятної дошки. Я впевнений, ми маємо знати своїх героїв, шанувати їх та брати кращий приклад, тому що головна битва за незалежність ще попереду», - наголосив перший заступник міністра внутрішніх справ України Євгеній Ємін.

Голова правління ГО «Українська ініціатива» Юрій Косенко розповів присутнім про життєвий шлях Олександра Мицюка, його внесок у розбудову державності та наукову роботу. Юрій Косенко зазначив, що на Донеччині народились і працювали сотні діячів, які у різні роки боролись за незалежність України, тому пам’ять про них має бути збережена та передана наступним поколінням.

Під час заходу право відкрити пам’ятну дошку передали Євгенію Єміну, після чого на знак шани до Олександра Мицюка присутні поклали квіти до пам’ятної дошки.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування