Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Краматорську відбулись обласні урочистості з нагоди відзначення 30-ої річниці Збройних сил України

Дата: 06.12.2021 21:53
Кількість переглядів: 195

Святкування у форматі телемосту  відбулось одночасно на Михайлівській площі у Києві, площі Миру у Краматорську, площі Свободи у Харкові, а також у Львові на площі перед пам’ятником Тарасу Шевченку, Одесі біля Морського вокзалу та в місті Озерне Житомирської області. 

Урочистості відбулись за участю Президента України Володимира Зеленського, керівництва Міністерства оборони та Збройних сил. 

"30 років тому ми відновили  незалежність України.  30 років тому народились сили, покликані її захищати - Збройні сили України. Сьогодні їх день, їх професійне свято,  сьогодні тридцята річниця з Дня створення Збройних сил України. Від щирого серця та від імені України  я щиро вітаю вас з цим днем! Ми пишаємось Збройними силами України. Усіма, хто звільняв Маріуполь, звільняв Слов'янськ, Краматорськ. Усіма хто приніс мир в Авдіївку, Бахмут та Щастя. Усіма, хто обов'язково принесе мир в Донецьк, усіма, хто принесе мир в Луганськ, усіма, хто принесе мир в Крим!", - звернувся до військовослужбовців Володимир Зеленський. 

В урочистостях, які відбулись у Краматорську, взяли участь голова Донецької обласної державної адміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко, Командувач об'єднаних сил, генерал-лейтенант Олександр Павлюк, голова Краматорської райдержадміністрації Андрій Панков, міський голова Олександр Гончаренко, військовослужбовці та мешканці Донеччини. 

«Шановні військовослужбовці, мені дуже приємно вітати вас сьогодні з тридцятою річницею створення Збройних сил України.  Ви   є основною перепоною і захистом від збройної агресії Російської Федерації, від окупантів.  Ваша завзятість, ваша впевненість, ваш професіоналізм надають нам впевненості у завтрашньому дні, всій державі. Я вас вітаю з професійним святом. Бажаю кожному з вас, щоб ви поверталися живими, неушкодженими та обов’язково -  з перемогою», -  сказав очільник області. 

Командувач об'єднаних сил  генерал-лейтенант Олександр Павлюк нагадав, який непростий шлях становлення та випробувань подолали Збройні сили України, які зараз надійно стримують ворога. «Сьогодні я маю честь стояти перед вами і вітати вас з нашим святом, 30 років Збройним силам України. За 30 років було багато складних етапів -  це й переформування збройних сил у Збройні сили незалежної держави, це і спроба знищення російськими кураторами нашої армії, це і відродження з попелу у 2014 році, дякуючи патріотичному підйому всього народу України, дякуючи тим патріотам-героям, які залишилися в строю. Недаремно найбільша довіра у народу – до армії. Недаремно 8 років противник ламає зуби об нашу міць. Я вам хочу побажати одне -  мирне небо над головою, але після нашої перемоги», -  сказав він. 

Під час святкування відбулась урочиста передача військової техніки підрозділам Збройних сил України, які виконують бойові завдання в зоні проведення ООС на Донеччині,  - 34 бойові машини "Козак-2М1". Також Командувач об'єднаних сил  Олександр Павлюк за дорученням Президента України, Верховного Головнокомандувача України вручив бойовий прапор 199 навчальному центру Десантно-штурмових військ, 148 окремому гаубичного самохідного дивізіону Десантно-штурмових військ.

Після урочистостей для військовослужбовців, мешканців та гостей міста відбувся концерт гурту "Brutto".

 

Фото: Донецька облдержадміністрація 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування