Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відповідальність за ухилення від виконання батьківських обов’язків

Дата: 06.12.2021 16:22
Кількість переглядів: 175

28 серпня 2018 року вступили в дію зміни до ст. 184 КУпАП, відповідно до яких посилена відповідальність за ухилення від виконання батьківських обов’язків.

Якщо перший раз батьки (або особи які їх замінюють) притягуються до відповідальності за даною статтею, то таке правопорушення потягне на штраф від 850 до 1700 грн, а якщо і це не допоможе, і недогляд за дітьми буде зафіксовано повторно протягом року, то надалі штраф для горе-батьків буде уже від 1700 до 5100 грн. Аналогічне покарання передбачено і для тих батьків, чиї діти віком від 14 до 16 років скоюють правопорушення. А за вчинення дітьми діянь, що містять ознаки злочинів, батьків тепер будуть штрафувати на суму від 1700 до 5100 грн.

Також одним із суттєвих нововведень статті 184 КУпАП є передбачена відповідальність за невиконання рішення органу опіки та піклування щодо визначення способів участі у вихованні дитини та спілкуванні з нею того з батьків, хто проживає окремо від дитини.

Тепер того з батьків, хто перешкоджає іншому спілкуватися, бачитися з дитиною чекає штраф від 1700 до 2550 грн, а якщо таке правопорушення вчинене матір’ю чи батьком повторно — то штраф уже буде від 2550 до 5100 грн та тимчасове обмеження того з батьків, з ким проживає дитина, у праві виїзду за межі України та обмеження у праві керування транспортним засобом — до виконання рішення в повному обсязі.

Стаття 188-50 КУпАП Невиконання законних вимог посадових (службових) осіб органу опіки та піклування, недопущення тим із батьків або тим з інших членів родини, з яким проживає дитина, або особою, яка проживає з таким із батьків (дитиною), посадових (службових) осіб органу опіки та піклування до обстеження умов проживання дитини, створення перешкод посадовим (службовим) особам органу опіки та піклування при здійсненні інших покладених на них законом повноважень — тягнуть за собою накладення штрафу від 850 до 1700 грн. Ті самі дії, вчинені повторно протягом року після накладення адміністративного стягнення, — тягнуть за собою накладення штрафу від 1700 до 5100 грн.

 

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування