Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Комісія з питань захисту прав дитини погодила влаштування дитини-сироти до прийомної сім’ї

Дата: 22.11.2021 14:18
Кількість переглядів: 313

22 листопада під головуванням заступника голови райдержадміністрації Юрія Люльки відбулось засідання районної комісії з питань захисту прав дитини.

Під час засідання було розглянуто питання поповнення прийомної сім’ї, що мешкає на території Олександрівської селищної ради,  дитиною-сиротою. Комісія прийняла рішення погодити влаштування дитини-сироти у прийомну сім’ю.

До відома

Прийомна сім'я — це сім'я або окрема особа, яка не перебуває у шлюбі, що добровільно взяла на виховання та спільне проживання від одного до чотирьох дітей-сиріт та дітей, позбавлених батьківського піклування.

У разі утворення прийомної сім’ї прийомні батьки беруть за плату прийомних дітей на власну житлову площу за наявності відповідних санітарно-гігієнічних та побутових умов.

Діти-сироти та діти, позбавлені батьківського піклування перебувають у прийомній сім'ї до досягнення 18-річного віку, а в разі продовження навчання у професійно-технічному, вищому навчальному закладі I-IV рівня акредитації – до 23 років або до закінчення відповідних навчальних закладів.

Більш докладно про прийомні сім’ї можна почитати на сайті Міністерства соціальної політики України за посиланням: https://www.msp.gov.ua/content/priyomna-simya.html?PrintVersion



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування