Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Затверджено Програму пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території Краматорського району

Дата: 16.11.2021 15:38
Кількість переглядів: 336

16 листопада під головуванням заступника голови Краматорської райдержадміністрації Юрія Люльки відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Краматорській районній державній адміністрації. Засідання комісії було проведено у змішаному форматі — в комбінації онлайн та офлайн форматів.

У засіданні комісії взяли участь голови надзвичайних протиепізоотичних комісій територіальних громад району, Слов'янської військово-цивільної адміністрації, користувачі мисливських господарств та угідь, начальники міських державних лікарень ветеринарної медицини Краматорського району, керівники міських управлінь Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області, керівництво міських філій ДУ “Донецький ОЛЦ МОЗ України”, представник Краматорського районного управління Головного управління ДСНС України у Донецькій області, спеціалісти управлінь та відділів Краматорської райдержадміністрації, представника батальйону патрульної поліції у містах Краматорськ й Слов’янськ УПП в Донецькій області та Краматорського УП ГУНП в Донецькій області.

Заступник голови Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Краматорській районній державній адміністрації, начальник Краматорського управління Головного управління Держпродспоживслужби в Донецькій області Геннадій Лобанов доповів про епізоотичну ситуацію зі сказу тварин в Краматорському районі.

Начальник Краматорської міської державної лікарні ветеринарної медицини Валентина Скряга доповіла комісії про епізоотичну ситуацію у Краматорському районі з високо патогенного грипу птиці, африканської чуми свиней, сибірської виразки.

Комісія затвердила Програму пероральної імунізації диких м’ясоїдних тварин проти сказу на території мисливських угідь Краматорського району Донецької області у 2021 році.

Надано доручення з приведення діючих місць захоронення тварин та проведення інвентаризації наявних худобомогильників та біотермічних ям з урахуванням термінів їх експлуатації, розгляду питання доцільності їх подальшої експлуатації та, за наявності підстав, вжиття заходів з виведення їх з експлуатації й переведення у безпечний стан.

Наголошено на необхідності забезпечення стовідсоткового щеплення проти сибірської виразки сприйнятливого поголів’я худоби на території Краматорського району, відповідно до сезону, періодичності та віку.

Також будуть посилені заходи з недопущення перевезення живих тварин, птиці, сировини та продукції тваринного походження без відповідних супровідних документів, припинення стихійних ринків і реалізації живих тварин, сировини та продукції тваринного походження у невстановлених для цього місцях.

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування