Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Апаратна нарада райдержадміністрації відбулась у режимі онлайн

Дата: 16.11.2021 11:11
Кількість переглядів: 382

16 листопада під керівництвом голови Краматорської районної державної адміністрації Андрія Панкова відбулась апаратна нарада із заступниками голови райдержадміністрації, начальниками відділів, управлінь та служб. Нарада проходила в режимі онлайн, до Порядку денного було включено три питання.

Головний спеціаліст відділу ведення державного реєстру виборців райдержадміністрації Аліна Горбач доповіла з питання “Про стан роботи відділу ведення Державного реєстру виборців під час виборчого процесу з проміжних виборів депутата Святогірської міської ради, які відбулись 31 жовтня 2021 року”.

Начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг (ЦНАП) райдержадміністрації Вікторія Моднікова доповіла з двох питань: “Про діяльність центрів надання адміністративних послуг на території району” та “Про стан оприлюднення та оновлення публічної інформації, розпорядником якої є Краматорська райдержадміністрація, на Єдиному державному вебпорталі відкритих даних”.

Відділом налагоджено конструктивну взаємодію з усіма ЦНАП району. 11 листопада за участі заступника голови райдержадміністрації Вікторії Набокової та представників відділу відбулась робоча поїздка до Слов’янського ЦНАП.

Наразі у 12 територіальних громадах району діють 11 ЦНАП, з яких 9 працюють у штатному режимі. У ЦНАП Іллінівської громади послуги надаються з 1 жовтня, тут запроваджено 100 послуг. У ЦНАП Святогірської громади послуги надаються з 1 вересня, на сьогодні у цьому ЦНАП запроваджено 43 адміністративні послуги, а до кінця року їх кількість буде збільшено.

ЦНАП у Черкаській громаді досі не утворено, орієнтовний термін його відкриття — до 2023 року. Наразі жителі Черкаської громади мають можливість звернутися до будь-якого ЦНАП області, найближчий знаходиться у Слов’янську.

За 9 місяців 2021 року у ЦНАП району населенню надано 137 тис. адміністративних послуг. За кількістю наданих послуг лідирують ЦНАП Слов’янська — 83 263 послуги, Лиману — 13 279 послуг, Олександрівки — 9 791 послуга, Краматорська — 8 974 послуги. Також за цей період ЦНАП району було видано понад 10 тис. паспортних документів.

Послугами в ЦНАП району що мають найбільший попит є: видача довідок про реєстрацію місця проживання, реєстрація місця проживання особи та зняття реєстрації, державна реєстрація прав на нерухоме майно, послуги Держгеокадастру та послуги соціального характеру.

У районі на даний час наявні 9 мобільних комплектів сучасної портативної техніки (кейсів) для надання адміністративних послуг з виїздом до замовника. Коштом держбюджету для громад району закуплено 7 мобільних офісів (укомплектованих всім необхідним для надання адміністративних послуг автомобілів): Дружківка - 2, Лиман — 1. Новодонецьке — 1, Олександрівка — 1, Слов’янськ — 1, Черкаське — 1.

У Краматорську здійснюється будівництво нової сучасної будівлі ЦНАП, загальною площею понад 3 тис. кв. метрів. У серпні 2021 року завершено ремонтні роботи у приміщенні ЦНАП Іллінівської громади. У Новодонецькій громаді наразі готується проєкт реконструкції приміщення ЦНАП, реалізацію якого заплановано на 2022 рік. Черкаська громада у 2022 році планує подати заявку до Мінцифри на отримання субвенції на розбудову ЦНАП.

На нараді також було обговорено перспективи відкриття нових ЦНАПів в територіальних громадах, впровадження нових адміністративних послуг в ЦНАП на території Краматорського району, стан вакцинації, роботу із порталами відкритих даних, а також інші робочі питання.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування