Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На Донеччині розпочав роботу VI форум «Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави»

Дата: 11.11.2021 14:26
Кількість переглядів: 273

Голова Краматорської районної державної адміністрації Андрій Панков та заступник голови райдержадміністрації Вікторія Набокова взяли участь у представницькому Форумі “Ефективне місцеве самоврядування як запорука демократичної та правової держави”.

«Єдність громадянського суспільства, органів місцевого самоврядування та державної влади – важливий елемент для стійкого розвитку держави. І ми тут - на Донеччині та Луганщині - виразно відчуваємо цю єдність, адже в багатьох прифронтових громадах місцеве самоврядування та державна влада фактично об’єднані у формі військово-цивільних адміністрацій», -  зазначив під час свого виступу голова Донецької облдержадміністрації, керівник обласної військово-цивільної адміністрації Павло Кириленко. 

Форум проходить у змішаному форматі одночасно у містах Краматорськ та Київ 11 – 12 листопада 2021 року, за сприяння та підтримки Програми Ради Європи «Децентралізація і реформа публічної адміністрації в Україні».

Його організовано: Комітетом Верховної Ради України з питань організації державної влади, місцевого самоврядування, регіонального розвитку та містобудування, Міністерством розвитку громад та територій України, Донецькою обласною державною адміністрацією, Луганською обласною державною адміністрацією, Львівською обласною державною адміністрацією.

Захід проводиться щорічно з 2017 року з метою обговорення стану та перспектив розвитку місцевого самоврядування в Україні загалом і, зокрема, в Донецькій та Луганській областях.

З урахуванням запиту української сторони та з огляду на результати Форумів попередніх років у 2021 році Радою Європи прийнято рішення розширити географію події. Таким чином, захід відбувається одночасно у двох локаціях – Київська студія (м. Київ) та Східна студія (м. Краматорськ) – та з онлайн залученням спікерів з регіонів України.

Під час Форуму представниками органів місцевого самоврядування та місцевих органів влади з усіх регіонів України обговорено актуальні питання законодавчого регулювання у сфері місцевого самоврядування та територіальної організації влади, відповідні європейські стандарти та іноземний досвід. Перспективи зміни законодавства та Конституції України, розмежування повноважень та відповідальності поміж органами влади, можливі трансформації у районному рівні місцевого самоврядування та державних адміністрацій.

Онлайн трансляція за посиланням https://www.facebook.com/DonetskaODA/videos/467383124710295

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування