Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Донецькій облдержадміністрації

Дата: 26.10.2021 19:21
Кількість переглядів: 265

26 жовтня під головуванням заступника голови ДонОДА Вадима Філашкіна відбулось засідання Державної надзвичайної протиепізоотичної комісії при Донецькій облдержадміністрації.

Участь у роботі комісії взяли заступник голови райдержадміністрації Юрій Люлька та начальник відділу соціально-економічного розвитку райдержадміністрації Марина Мозольова. 

«Епізоотична ситуація у регіоні залишається напруженою. Періодично фіксуються спалахи пташиного грипу, сказу, сибірської виразки. Від початку року в області не зафіксовано жодного випадку африканської чуми свиней. Пов’язано це з дотриманням карантинних норм та вакцинацією диких кабанів на території області», - зазначив Вадим Філашкін.

Начальник Донецького обласного управління лісового та мисливського господарства Віктор Стороженко розповів присутнім про кількість диких тварин, які водяться на території області,  та про заходи з недопущення поширення збудників хвороб.

«Усі випадки сказу пов’язані з контактом домашніх тварин з дикими лисами. У області проводяться заходи з регулювання популяцій хижаків та контролю за кількістю і здоров’ям диких кабанів. Також в області проводяться заходи з вакцинації хижаків. Через проведення Операції об’єднаних сил використання авіації у регіоні неможливе, тому приманки розкладаються вручну. Пероральна вакцинація м’ясоїдних тварин показала свою ефективність у боротьбі зі сказом, тому така робота буде продовжена і наступного року», - розповів він.

Заступник голови ДонОДА закликав представників органів місцевого самоврядування уважно слідкувати за епідемічною ситуацією серед тварин у своїх громадах і вчасно проводити заходи з недопущення поширення хвороб.

За матеріалами Донецької облдержадміністрації

 



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування