Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбувся семінар-тренінг для суб’єктів державної реєстрації Донецької Луганської та Харківської областей

Дата: 21.10.2021 16:59
Кількість переглядів: 194

21 жовтня начальник відділу цифрового розвитку, цифрових трансформацій і цифровізації та організації діяльності центрів надання адміністративних послуг  Вікторія Моднікова взяла участь у семінарі-тренінгу в режимі онлайн, який відбувся за ініціативою Східного міжрегіонального управління Міністерства юстиції (м. Харків).

Під час заходу було розглянуто новели законодавства та практичні питання у сфері державної реєстрації речових прав на нерухоме майно та державної реєстрації юридичних осіб, фізичних осіб-підприємців.

Також було наголошено, що 13 жовтня поточного року Президент України підписав Закон України «Про внесення змін до деяких законів України щодо вдосконалення надання публічних (електронних публічних) послуг» від 22.09.2021 № 1767 – IX.
Документ вносить зміни до визначення принципу надання електронної публічної послуги за замовчуванням.

Зокрема, закон визначає, що такий принцип не може застосовуватися до державної реєстрації речових прав на нерухоме майно, обтяжень таких прав, актів цивільного стану громадян, юридичних осіб, їхньої символіки (у випадках, передбачених законом), громадських формувань, що не мають статусу юридичної особи, та фізичних осіб – підприємців.

Законом передбачено, що перелік випадків, у яких суб’єкт надання електронних публічних послуг може надавати електронні публічні послуги за замовчуванням, встановлює Кабінет Міністрів України.

Водночас на семінарі розглянуто новели, які передбачені Законом України «Про внесення змін до деяких законодавчих актів України щодо стимулювання діяльності фермерських господарств» від 24.09.№ 1788 – IX.

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування