Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На території Краматорського району розпочато діяльність з контролю за використанням та охороною лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного і тваринного світу та інших природних ресурсів

Дата: 19.10.2021 15:53
Кількість переглядів: 731

19 жовтня, за участі  Андрія Панкова - голови райдержадміністрації та заступника голови РДА, голови комісії Юрія Люльки, відбулось установче засідання комісії з питань контролю за використанням та охороною лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного і тваринного світу та інших природних ресурсів Краматорської районної державної адміністрації Донецької області. 

Комісію створено з метою запобігання порушенням чинного законодавства України та захисту прав, свобод і законних інтересів громадян задля виконання ст. 13 п. 17  та ст. 16 п. 3 Закону України «Про місцеві адміністрації» до відання місцевих державних адміністрацій у межах і формах, визначених Конституцією і законами України, належить вирішення питань забезпечення законності, охорони прав, свобод і законних інтересів громадян, а також здійснення державного контролю місцевими державними адміністраціями за охороною та використанням землі, лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного і тваринного світу та інших природних ресурсів. 

В ході засідання комісії та з метою оперативного реагування на звернення громадян щодо можливих порушень чинного законодавства визначено наступний спосіб роботи:

- на підставі звернення громадян, представників ЗМІ та інших організується проведення засідань комісії з питань контролю за використанням та охороною лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного і тваринного світу та інших природних ресурсів, за підсумками яких створюються мобільні групи із залученням представників відповідної ОТГ, галузевих фахівців, представників громадськості та засобів масової інформації задля дотримання принципу колегіальності та прозорості;

- за підсумками виїзду мобільних груп на місця складаються акти про порушення;

- відповідно до матеріалів комісії обґрунтовані та виважені пропозиції надаються голові Краматорської районної державної адміністрації та за результатами висновків направляються звернення до правоохоронних та контролюючих органів.

Водночас, сьогодні члени комісії попередньо розглянули два звернення громадян щодо незаконної вирубки хвойних насаджень (за думкою заявника) та порушення земельного законодавства на території району. Звернення будуть розглянуті відповідно до чинного законодавства України. 

Шановні жителі Краматорського району, якщо ви стали свідками незаконного використання лісів, надр, води, атмосферного повітря, рослинного і тваринного світу та інших природних ресурсів району повідомляйте про це відповідно до Закону України «Про звернення громадян» на адресу райдержадміністрації, детальніше за посиланням http://kramatorska.rda.org.ua/feedback/



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування