Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Візит до музею етнографії української Слобожанщини у с. Маяки

Дата: 19.10.2021 10:04
Кількість переглядів: 216

З нагоди відзначення Дня українського козацтва колектив Краматорської районної державної адміністрації відвідав  музей етнографії української Слобожанщини у с. Маяки. 

Село Маяки є одним із старіших поселень, що виникло на півночі сучасної Донецької області,  засноване як сторожова фортеця (Маяцький острог) у 1663 році.

Музей заснував Геннадій Михайлович Киркач аби дати людям уявлення про побут минулих часів. Основою музею стала садиба, де збереглася традиційна слобожанська хата ХІХ ст. 

На території садиби було реконструйовано різноманітні будівлі та споруди. Найефектнішими із них є дві сигнальні вишки, котрі нагадують про часи, коли мешканцям села та розташованої поряд із ним фортеці доводилося відбивати набіги кримських татар.

На території музею розташована реконструйована за давніми зразками будівля – капличка на честь Архістратіга Михаїла.

Відвідувачі етнографічного музею с. Маяки можуть побачити також різноманітні побутові речі минулих століть – гранітні жорна від водяного млину, столярний верстат та різноманітний глиняний посуд. 

Подібні етно локації дозволяють зберегти для нащадків рештки пам’яток традиційної народної культури, що стрімко зникає у наші бурхливі часи.

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування