Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Вітаємо військову частину А3546 з 25-ю річницею створення

Дата: 02.10.2021 15:13
Кількість переглядів: 300

Вітаємо військову частину А3546 з 25-ю річницею створення

1 жовтня у Краматорській школі мистецтв №1 відбувся урочистий захід присвячений 25-й річниці створення у Краматорську військової частини А3546 (85 авіаційна комендатура). У заході взяли участь заступник голови Краматорської райдержадміністрації Юрій Люлька, директор департаменту з питань цивільного захисту, мобілізаційної та оборонної роботи Донецької облдержадміністрації Ігор Бойко.

Військова частина А 3546 відповідає за безперебійне функціювання Краматорського аеродрому. Військові цієї частини забезпечують зльоти та посадки літальних апаратів вдень і вночі в простих та складних метеорологічних умовах, підтримують аеродром в постійній готовності до польотів, здійснюють охорону та оборону аеродрому, зберігають авіаційну техніку, підтримують аеродром та споруди на ньому у постійній експлуатаційній готовності.

З 15 квітня 2014 року по 28 квітня 2018 року ВЧ А3546 безпосередньо брала участь в Антитерористичній операції та захисті незалежності, суверенітету та територіальної цілісності України в районі проведення Антитерористичної операції на території Донецької та Луганської областей.

Під час урочистостей Юрій Люлька привітав військових з ювілеєм військової частини та нагородив ветеранів 85 авіаційної комендатури медалями “Командир 85-ї авіаційної комендатури” та “Ветеран 85-ї авіаційної комендатури”. Серед нагороджених був і начальник відділу оборонної, мобілізаційної роботи та цивільного захисту Краматорської райдержадміністрації, підполковник запасу Сергій Іванович Федонюк — командир цієї військової частини з 2001 по 2009 роки.

Наказом Командувача об’єднаних сил від 27 вересня 2021 року №401 “За старанність, професіоналізм, сумлінне виконання бойових завдань в районі проведення операції Об’єднаних сил з відсічі й стримування збройної агресії Російської Федерації на території Донецької та Луганської областей та сприяння розвитку військової частини А 3546” Сергія Федонюка також нагороджено відзнакою Командувача об’єднаних сил “Козацький хрест I ступеню”.

Вітаємо нашого колегу з ювілеєм військової частини, якій він присвятив багато років свого життя, та з отриманими нагородами.

#краматорськ_рда  #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування