Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Урочистості до Дня міста Миколаївка

Дата: 26.09.2021 10:01
Кількість переглядів: 204

Заступник голови райдержадміністрації Вікторія Набокова привітала Миколаївську громаду з Днем міста. Цього року містяни святкують 291 річницю заснування Миколаївки.

 

Довідково (за інформацією офіційного веб-сайту Миколаївської ТГ)

Миколаївка заснована в першій половині XVIII столітті. Була володінням обозного Ізюмського полку Данила Бистрицького.
За церковним записам і за переказами, на березі річки, що знаходиться приблизно за 15 – 16 км від Слов'янська, прибули дві сім'ї братів Грунських, які й стали першими поселенцями цих місць. Річка, що впадає в Сіверський Донець, була дуже бурхливою і, витікаючи з ярів і горбів, що складаються з червоної глини, розмивала дернисті береги. Це дало назву Червоний Бик річці та поселенню.Селище Червоний Бик перетворилося на слободу, потім в село і до кінця XVIII століття тут налічувалося:дворів – 397,мешканців – 2000 чол.

За легендою, у одного з поселенців знайшлася ікона, на якій був зображений святий Миколай-угодник. В селищі була побудована каплиця, куди поставили ікону Миколи-угодника. Через деякий час поселення Червоний Бик було перейменовано в Миколаївку, на ім'я каплиці Миколи-угодника.

Рішенням виконавчого комітету обласної ради від 14 вересня 1956 р. село Миколаївку Слов'янського району разом із новим селищем Слов'янської державної районної електростанції віднесли до категорії селищ міського типу, залишивши за ним найменування Миколаївка. Рішенням виконавчого комітету обласної ради від 8 липня 1970 р. село Біляївку Миколаївської селищної ради включили в межі Миколаївки. Статус міста Миколаївка отримує у 2003 році.

#краматорськ_інфо #краматорськ_рда



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування