Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Відбулось засідання колегії облдержадміністрації

Дата: 23.09.2021 17:11
Кількість переглядів: 332

Голова Краматорської районної державної адміністрації Андрій Панков взяв участь у засіданні колегії Донецької облдержадміністрації. Колегія проходила під головуванням голови Донецької обласної державної адміністрації, керівника обласної військово-цивільної адміністрації Павла Кириленко. Під час засідання було розглянуто три питання порядку денного.

 

1. Про стан підготовки підприємств житлово-комунального господарства та електроенергетики області до роботи в осінньо-зимовий період 2021-2022 років доповів директор департаменту житлово-комунального господарства.

Робота з підготовки об'єктів області до опалювального сезону наближається до завершення. Станом на 15 вересня рівень підготовки об'єктів житлово-господарського комплексу та соціальної сфери області до роботи в осінньо-зимовий період складає 92%. Всі теплопостачальні підприємства області уклали договори на постачання газу. Підприємства електроенергетики на 100% готові для роботи під час опалювального періоду.

При цьому перед громадами та теплопостачальними підприємствами області є декілька викликів, які неможливо ігнорувати. Головними викликами є постійне зростання ціни на газ, заборгованість населення за спожиті послуги, борги споживачів з окупованих територій, високі штрафні санкції за прострочені платежі за газ та інші. 

Також великою проблемою для постачальників тепла є так званий “касовий розрив”, це коли підприємствам необхідно розрахуватися за газ ще за 45 діб до того, як вони отримають перші кошти від споживачів за спожиті послуги.

За день до проведення колегії постачальник газу довів до теплопостачальних компаній області нову підвищену ціну за газ, з урахуванням якої прогнозований рівень оплати за газ складе вже не 117 млн грн, а 161 млн грн. Рівень розрахунків на початок опалювального періоду підприємств за спожитий газ складає 57%.

Заборгованість за спожитий газ теплопостачальними підприємствами станом на 1 вересня 2021 р. складав 6,75 млрд грн, у тому числі штрафні санкції — 684,1 млн грн. Рівень розрахунків за 8 місяців 2021 року склав 52,6% Найбільший боржник за газ це обласне комунальне підприємство “Донецьктеплокомуненерго”, заборгованість якого складає 3,2 млрд грн, з яких 331 млн грн, це заборгованість яка виникла до 2015 року по окупованій території. Залишок заборгованості склався за період 2016-2019 років, коли підприємство працювало за заниженими тарифами на теплопостачання — 2,7 млрд грн.

Станом на 1 вересня 2021 року загальна сума дебіторської заборгованості за комунальні послуги склала 3,4 млрд грн, з яких найбільші борги за надані послуги утворились за населенням — 2,9 млрд грн або 70%.

Павло Кириленко зазначив, що не зважаючи на не відповідність витратам тарифів що існують, вони не змінюються, при цьому рівень сплати населення по різних громадах різний. Зараз ведеться певна робота з реструктуризації заборгованості, з недопущення зростання тарифів для населення, компенсацій за невідповідність тарифів але, керівники громад повинні працювати з людьми.

Перший заступник Павла Кириленко Ігор Мороз додав, що для населення тариф на теплопостачання у цьому опалювальному сезоні зростати не буде, а для всіх інших споживачів (соціальної сфери) тариф буде “плавучий” — прив'язаним до поточної ринкової ціни на газ. Наразі ціна на газ зросла приблизно у два рази, в порівнянні тією, яка закладена в тарифі що діє, тому громадам при формуванні бюджету на наступний рік необхідно закласти цю варіативність у бюджет.

 

2. Про хід виконання регіональної програми «Профілактика та лікування серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань на 2018-2022 роки».

Під час докладу було наведено багато статистичного матеріалу. Ситуація з профілактикою та лікуванням серцево-судинних та судинно-мозкових захворювань та території області в цілому покращується, але ще є над чим працювати в цьому напрямку.

Додатково було розглянуто ситуацію в області з захворюваністю на CОVID-19 та зі станом вакцинування населення.

Кожного дня в Донецькій області майже на 100 осіб зростає кількість захворювань на COVID-19. При цьому в області не виконується план з вакцинації — виконання складає тільки на 65%. При цьому з ушпиталених хворих кількість вакцинованих складає лише 5-6% - хворіють в основному не вакциновані.

Довідково. На засіданні кабміну України МОЗу надано доручення розробити законопроєкт стосовно обов'язкової вакцинації. Перелік професій, які будуть підлягати обов'язковій вакцинації. Попередньо відомо, що в нього увійдуть працівники освіти, держслужбовці, робітники місцевого самоврядування, міністерства внутрішніх справ, ЗСУ і медичні працівники. 

 

3. Про програму розвитку інформаційного простору Донецької області на 2021-2023 роки.

В умовах нападу агресора на територію України дуже важливо затвердити і дотримуватись єдиної стратегії взаємодії всіх учасників інформаційного  простору регіону. Наразі важливо збільшити ресурс, що залучається до інформаційного простору Донецької області та дотримуватись конкретних кроків для комунікаційного розвитку. 

Активна робота буде спрямована на інформування населення про впровадження реформ, підвищення обізнаності цільових груп стосовно певних питань, забезпечення зв’язка між громадянами й владою заради зміцнення довіри суспільства до владних інституцій.

Програма враховує засади державної політики щодо інформаційної реінтеграції мешканців Донецької області, євроінтеграційні процеси, які наразі відбуваються в державі, права і свободи людини і громадянина, державної політики щодо розвитку книговидання, створення сприятливих умов для розвитку книговидавничої сфери в Донецької області, підтримки видання творів письменників, наукової інтелігенції Донецької області, краєзнавчої, патріотичної літератури тощо.

Детальніше за посиланням https://fb.watch/8cjAi_l5EY/

#краматорськ_рда  #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування