Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Робота закладів громадського харчування у “жовтій” та “червоній” зонах

Дата: 22.09.2021 14:02
Кількість переглядів: 202

Відповідно до листа департаменту економіки Донецької обласної державної адміністрації 5/1247/40-21/03 від 17.09.2021, доводимо до відома, що постановою Кабінету Міністрів України від 13 вересня 2021 року №954 “Про внесення змін до постанов Кабінету Міністрів України від 9 грудня 2020 р. № 1236 і від 29 червня 2021 р. № 677” затверджено зміни до введених цими постановами обмежувальних протиепідемічних заходів.

Ухвалені зміни набувають чинності з 20 вересня 2021 року і передбачають, що COVID-сертифікат матиме дві опції (так звані “жовтий” або “зелений”) та міститиме інформацію про вакцинацію, негативний результат тестування (діє 72 години) або одужання від гострої респіраторної хвороби COVID-19. “Жовтий” сертифікат міститиме інформацію про перше щеплення, а “зелений” — про повний курс.

У разі встановлення в Донецькій області:

- “жовтого” рівня епідемічної небезпеки — дозволено розміщення відвідувачів та проведення масових заходів у закладах громадського харчування, розважальних закладах (нічних клубах) за наявності у всіх (100%) учасників та відвідувачів (крім неповнолітніх) та 80% персоналу “жовтих” або “зелених” COVID-сертифікатів;

- “червоного” рівня епідемічної небезпеки — скасовано заборону на роботу закладів громадського харчування з 11-ї години до 6-ї години наступної доби, але натомість дозволено приймання відвідувачів суб’єктами господарювання, які проводять діяльність у сфері громадського харчування, торговельного і побутового обслуговування населення, діяльність ринків за умови наявності у всіх (100%) учасників і відвідувачів (крім неповнолітніх) та 100% персоналу “зелених” COVID-сертифікатів.

З повним текстом постанови можливо ознайомитись на сайті Кабінету Міністрів України.

Нагадуємо, що Державна комісія ТЕБ та НС з питань техногенно-екологічної безпеки та надзвичайних ситуацій на позачерговому засіданні, яке відбулося під головування Прем'єр-міністра України Дениса Шмигаля 21 вересня, вирішила встановити з 00 год 00 хвилин 23 вересня «жовтий» рівень епідемічної небезпеки поширення COVID-19 на території всіх регіонів України.

Усього на Донеччині (хоча б однією дозою) вакциновано 29746 працівників сфери освіти, що складає 81% від загальної кількості. З 46 територіальних громад 30 громад мають понад 80% вакцинованих працівників (за кількістю осіб, що отримали хоча б одну дозу вакцини).

#краматорськ_рда  #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування