Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

У Слов’янську та Лимані тривають роботи на об’єктах “Великого будівництва”

Дата: 08.09.2021 08:53
Кількість переглядів: 258

В рамках президентської програми “Велике будівництво” у Слов’янську триває капітальний ремонт дороги по вул. Олекси Тихого та наближається до завершення капітальний ремонт дороги Слов’янськ-Майдан. У Лимані створюють селекційно-насіннєвий центр та на майбутній велотрасі ВМХ завершують фінішну пряму.

Дорогу по вул. Олекси Тихого у Слов’янську ремонтують в рамках реалізації проєкту «Капітальний ремонт доріг по вул. Криворізька, вул. Олекси Тихого, вул. Сучасна у м. Слов’янськ» (1 черга).

Проєктом передбачено виконання ремонту ділянки автодороги протяжністю 2,7 км з влаштуванням пішохідних тротуарів, посадкових майданчиків та автопавільйонів, острівків безпеки руху пішоходів. У поточному році планується відремонтувати ділянку 1,5 км: буде виконаний ремонт основної проїзної частини, влаштування нового бортового каменю.

На дорозі Слов’янськ-Майдан на кількох ділянках загальною протяжністю 6,6 км уже закінчено роботи з укладання дорожнього покриття та облаштування пункту габаритно-вагового контролю. Там, де дорога перетинає село Черкаське, вже укладено тротуари з асфальтобетону та облаштовано з’їзди у двори. Зараз триває формування узбіч та установка автономного освітлення. Попереду ще – установка системи водоскиду, бар’єрної огорожі та дорожніх знаків.

У майбутньому Лиманському селекційно-насіннєвому центрі уже готові приміщення теплиці та цеху перероблення та висівання насіння, незабаром розпочнеться монтаж устаткування. Робота в насіннєвому центрі буде максимально автоматизована. Це дасть змогу здійснювати насадження швидше, якісніше та дешевше.

Центр створюється на базі ДП «Лиманський лісгосп». Він включатиме цех перероблення та висівання насіння; теплицю для вирощування сіянців з закритою кореневою системою; майданчик дорощування сіянців; лісові насіннєві плантації, обладнання для тривалого зберігання насіння. Лісівники очікують, що першу партію саджанців з лиманського центру можна буде висадити вже в наступному році.

Спорудження в рамках президентської програми «Велике будівництво» комплексу з велосипедного спорту в місті Лиман добігає кінця. Комплекс відповідатиме найсучаснішим вимогам, на його базі будуть виховувати юних чемпіонів у олімпійській дисципліні «ВМХ» та допомагати спортсменам збірної України в підготовці до міжнародних змагань. Цьому сприятиме спеціалізована траса, яка першою в державі має отримати відповідну сертифікацію.

Спорудження велотреку відбувається в консультаційному режимі зі старшим тренером збірної України з велоспорту BMX Сергієм Панасенком, а тестові заїзди виконує титулований український спортсмен, майстер спорту міжнародного класу Владислав Сапожніков. Велокомплекс у Лимані має дати старт олімпійській дисципліні «BMX» у Донецькій області та вивести її на новий рівень в Україні, адже наразі велосипедисти тренуються і змагаються на трасах у Харківській та Чернівецькій областях, що не мають відповідної сертифікації.

За матеріалами сайту Донецької обласної державної адміністрації

#краматорськ_рда  #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування