Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Атлети з Донеччини на XVI літніх Паралімпійських іграх у Токіо вибороли вже дев’ять олімпійських медалей

Дата: 31.08.2021 16:10
Кількість переглядів: 193

В Японії з 24 серпня по 5 вересня проходять XVI літні Паралімпійські ігри, які мали відбутися влітку-восени 2020-го, але були перенесені на рік через пандемію COVID-19.

Донецьку область у Токіо представляють 14 спортсменів та один спортсмен-лідер з чотирьох видів спорту — дев’ять представників Донеччини виступають у змаганнях з плавання, чотири – з легкої атлетики, по одному – з велоспорту та веслуванні академічному.

Краматорський район на Паралімпіаді-2020 представляють атлети Слов’янської територіальної громади — плавці Юрій Дворський, Сергій Кліпперт, Віктор Смирнов та Андрій Трусов, Єгор Дементьєв (велосипедний спорт), Ярослав Коюда (веслування академічне).

30 серпня у медальному заліку Паралімпіади-2020 збірна України займала п’яте місце та мала у своєму заліку 12 золотих, 27 срібних та 15 бронзових медалей. Спортсмени з Донеччини для національної команди України завоювали сім медалей.

Юлія Павленко — бронзова медаль, стрибки у довжину серед тотально незрячих атлеток.

Єгор Дементьєв - бронзова медаль у перегонах переслідування на 4000 метрів; срібна медаль у шосейній гонці з роздільним стартом на дистанції 32 км.

Сергій Кліпперт — срібна медаль, заплив на 100 метрів на спині.

Андрій Трусов — срібна медаль, 200 метрів комплексним стилем; срібна медаль, 400 метрів вільним стилем серед плавців з порушенням опорно-рухового апарату; золота медаль та світовий рекорд у запливі на 100 метрів на спині; золота медаль, 50 метрів у плаванні вільним стилем.

Віктор Смирнов — срібна медаль на дистанції 100 метрів на спині серед спортсменів з порушеннями зору.

Вітаємо олімпійців Донеччини з досягнутими високими результатами. Віримо, що до закінчення XVI літніх Паралімпійських Ігор 5 вересня, у наших спортсменів буде нагода завоювати ще декілька олімпійських нагород.

#краматорськ_рда  #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування