Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Уряд спростив процедуру влаштування дітей у патронатні сім’ї та запровадив нові механізми фінансового забезпечення патронатних вихователів.

Дата: 26.08.2021 14:05
Кількість переглядів: 189

За даними Мінсоцполітики, наразі в Україні налічується 220 сімей патронатних вихователів. З початку року понад 1 000 дітей отримали послуги патронату, з них близько 44 % повернулося до рідних сімей, 48 % влаштовано до закладів сімейних форм виховання, лише 8 % – до інституційних закладів.

З метою розвитку сімей патронатних вихователів у територіальних громадах Уряд скоротив перелік необхідних документів для проходження первинного відбору кандидатів та удосконалив його процедуру.

Крім того, Уряд запровадив додатковий механізм, який дасть можливість патронатним вихователям вчасно отримати фінансову допомогу для догляду за дитиною, влаштованою під патронат.

Також, патронатним вихователям Урядом було встановлено додаткові оплачувані дні, які можуть накопичуватись і використовуватись для профілактики професійного вигорання та підвищення професійної компетентності. Крім того, у разі влаштування під патронат новонародженої дитини, патронатна сім’я отримає „пакунок малюка” або грошову компенсацію.

Більше детальної інформації - на порталі Міністерства соціальної політики України https://www.msp.gov.ua

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування