Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Як відзначали 30 річницю Незалежності України громади Краматорського району?

Дата: 26.08.2021 08:50
Кількість переглядів: 244

На Донеччині офіційні обласні урочисті заходи з нагоди 30-тої річниці Незалежності України проходили на півночі та півдні області — напередодні Дня Незалежності України у краматорському парку “Ювілейний” на 80 метровому флагштоку було урочисто піднято найбільший прапор Донецької області, а 24 серпня офіційний обласний святковий захід відбувся у Маріуполі.

В цих урочистостях взяли участь голова Донецької ОДА, керівник обласної ВЦА Павло Кириленко, командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Павлюк, голова Краматорської районної державної адміністрації Андрій Панков, представники місцевого самоврядування громад району, громадські активісти та пересічні громадяни.

Урочисті заходи також відбулись й у територіальних громадах Краматорського району.

Андріївська громада відзначила тридцяту річницю Незалежності України урочистою офіційною частиною та святковим концертом місцевих творчих колективів.

У Дружківській громаді під час офіційної програми кращі працівники міста були нагороджені відзнаками, після чого відбувся концерт творчих колективів міста та велопробіг. Завершився святковий день запуском у небо Прапора України.

В Іллінівській громаді місцеві творчі колективи підготували святковий концерт.

Костянтинівська громада 30-ту річницю Незалежності України відзначила патріотичною ходою та святковим концертом.

У Краматорській громаді після офіційного заходу з покладання квітів у сквері Тараса Шевченка в міському парку “Сад Бернацького” відбувся сімейний фестиваль «Барви успіху», а у центрі міста - патріотична хода. Під час якого краматорців та гостей міста чекали найрізноманітніші розважальні та масові заходи, а ввечері – святковий концерт та дискотека, показ кіно просто неба.

У Лиманській громаді свято розпочалось із ходи з 30-ти метровим Державним Прапором України, Гербом України та логотипами регіонів до 30-ї річниці Незалежності України. Після ходи відбувся офіційний урочистий захід та святковий концерт місцевих творчих колективів. Впродовж дня з метою вшанування пам’яті загиблих в зоні АТО/ООС військовослужбовців відбулися покладання квітів та вінків на місцях їх поховань та до пам’ятних знаків.

У Миколаївській громаді було проведено традиційний автопробіг та урочиста хода з десятиметровим прапором України. Також було покладено квіти до Пам’ятних знаків місць поховань загиблих учасників АТО.

У Новодонецькій громаді найменші мешканці громади переглядали мультфільми та брали участь в майстер-класі з виготовлення патріотичної символіки. Продовжились урочистості концертною програмою за участю місцевих творчих колективів. Увечері на всіх присутніх чекав виступ музичної групи «Контингент» та запальна дискотека з DJ «ALEX».

У Олександрівській громаді під час концертної програми лунали українські пісні, найменші мешканці Олександрівщини декламували вірші, присвячені синьо-жовтому прапору нашої країни. Активна молодь громади організувала патріотичний велопробіг у святковому одязі, вишиванках.

У Святогірській громаді на Набережній відбувся святковий концерт та різноманітні розваги, цікаві майстер-класи й смачні українські страви, які створили гарний настрій, чудову атмосферу і відчуття істинної національної ідентичності.

Слов’янська громада відзначила свято парадом вишиванок й покладанням квітів до пам’ятних знаків місць поховань загиблих учасників АТО та до пам’ятника Тарасу Шевченко. У парку “Шовковичний” слов’янці долучилися до концертної програми, та ярмарку товарів місцевих майстрів та майстринь.

У Черкаській громаді свято відзначили артпікніком «Територія Незалежності», святковою концертною програмою, спортивними змаганнями, розважальними локаціями для дітей та дорослих. На кіномайданчику «Кіно просто неба» всі охочі мали можливість переглянути фільми, створені за часи незалежності України.

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування