Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

23 серпня Донеччина долучилася до загальноукраїнської церемонії урочистого підняття Державного Прапора України

Дата: 23.08.2021 13:10
Кількість переглядів: 240

Цього дня найбільший синьо-жовтий стяг на Донеччині замайорів на 80-метровому флагштоку у краматорському парку "Ювілейний".

В урочистому заході взяли участь голова Донецької ОДА, галова Донецької ВЦА Павло Кириленко, командувач ООС генерал-лейтенант Олександр Павлюк, голова Краматорської районної державної адміністрації Андрій Панков, керівництво Краматорської територіальної громади, депутати місцевих рад, громадські активісти та пересічні громадяни.

Святкова церемонія підняття прапора стартувала у Києві на площі Конституції о 9-00. Також прапор в той самий час було піднято по всій державі в обласних центрах. Підняття Державного Прапора супроводжувалося прямою трансляцією на всю країну.

Президент України Володимир Зеленський взяв участь у піднятті Державного Прапора України у селі Мар’янівка Черкаської області — географічному центру України. Тут до 30-ї річниці Незалежності України побудували артоб’єкт — великий майданчик з 25 парами крил, які символізують 24 області України та український Крим. Кожна пара прикрашена автентичним орнаментом, характерним для цих українських регіонів.

“Ми чудово пам’ятаємо, якою ціною вдалося нам вберегти синьо-жовті кольори тут, у Краматорську, та в інших містах Донеччини, які зараз є вільними. І знаємо, про що розповідає практично кожен, хто приїжджає сюди з окупованої території: коли перетинаєш лінію розмежування і замість темних кольорів окупантів бачиш свої, рідні, синьо-жовті, то відчуваєш свободу і силу. Віднині над вільною частиною Донеччини майорітиме наш національний стяг. Я хочу подякувати усім тим, хто наповнює наші кольори змістом - завдяки кому наш прапор сприймається як символ свободи й розвитку. Наш прапор буде видно з будь-якого куточка міста та його околиць, і він надихатиме кожного з нас, у кого в серці живе Україна” — сказав Павло Кириленко, вітаючи учасників святого заходу.

Зі святом!

З Днем Державного Прапора!

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування