Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

На вшанування багатовікової історії українського державотворення, державної символіки незалежної України, в Україні 23 серпня щорічно відзначається День Державного Прапора України

Дата: 23.08.2021 09:25
Кількість переглядів: 216

Синьо-жовтий Державний Прапор, це офіційна емблема держави, символ її суверенітету. Синій колір, як колір чистого неба – це символ миру, жовтий колір, як колір пшеничного лану – це символ багатства України.

Українське синьо-жовте колірне сполучення, є одним із найдавніших серед сучасних національних прапорів. Поєднання синього та жовтого кольорів на прапорі Київської держави прослідковується ще з часів до хрещення Русі. Навіть після прийняття Київською Руссю християнства ці кольори освячувалися образом животворного Хреста.

Внаслідок навали в XIII сторіччі татаро-монгольських орд Батия та знищення загарбниками Києва, ця символізація зникла, але згодом відродилася, та у різних формах державних, релігійних та військових символів існувала на історичних українських землях починаючи з XIV сторіччя до сьогодення.

16 липня 1990 року Верховна Рада УРСР прийняла Декларацію про державний суверенітет України. Одразу після цього, у липні 1990 року, синьо-жовтий прапор було освячено у Києві в Соборі святої Софії та урочисто встановлено біля будинку Київської міської ради.

28 січня 1992 року Верховна Рада України своєю Постановою «Про Державний Прапор України» затвердила синьо-жовтий національний прапор як Державний.

Краматорська районна державна адміністрація вітає громади Краматорського району зі святом - Днем Державного Прапора України!

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування