Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Домашнє насилля

Дата: 12.08.2021 15:25
Кількість переглядів: 219

Діти – це не тільки майбутнє нації, вони – сьогодення кожної родини, держави та світу. Саме тому діяльність із захисту прав дитини визначено загальнодержавним пріоритетом.

Основним міжнародним документом, в якому викладені права дитини, є Конвенція ООН про права дитини. В українському законодавстві правовими документами, які регулюють це питання, є Конституція України, Сімейний кодекс України, Закон України “Про охорону дитинства” та Цивільний кодекс України.

У загальному розумінні порушенням прав дітей є обмеження їх у правах та можливостях, які надаються їм державою від народження для нормального й всебічного розвитку та формування особистості.

У ширшому значенні, також відносять порушення прав, що захищені нормами Законів України “Про охорону дитинства”, “Про попередження насильства у сім’ї”, “Про освіту”, Конвенцією про права дитини, а також іншими законодавчими актами.

На території Краматорського району наразі реалізується план заходів щодо захисту прав і законних інтересів дитини, яка постраждала від домашнього насильства, та дитини, що вчинила домашнє насильство.

Серед суб’єктів соціальної роботи запроваджено між секторальну взаємодію щодо розв'язання питань своєчасного інформування про випадки домашнього насильства, недбалого й жорстокого поводження з дитиною, злісного не виконання батьками своїх обов’язків.

На службу у справах дітей Краматорської районної державної адміністрації покладено координацію дій всіх зацікавлених структур щодо реагування на такі випадки.

#краматорськ_рда #краматорськ_інфо



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування