Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Поліція виявила тіла 111 цивільних і 35 військових ЗСУ – ексгумацію на місці найбільшого масового поховання в Лимані завершено

Дата: 20.10.2022 17:05
Кількість переглядів: 122

Триває ексгумація з одиничних стихійних могил. Загалом на деокупованих територіях північної Донеччини ексгумовано 166 тіл, серед них п'ятеро дітей. З метою ідентифікації загиблих поліція Донецької області просить близьких родичів звернутися до найближчого відділення поліції для відібрання біологічних зразків і проведення молекулярно-генетичної експертизи.

Поліцейські завершили слідчі дії на кладовищі в Лимані, де після деокупації було виявлено два масових поховання. В одній локації покоїлися цивільні, в іншій – українські захисники. Вбитих закопували в траншеях, частина могил - безіменні. У результаті масштабної роботи, яка тривала понад два тижні, слідчі вилучили тіла 146 людей.

На сьогодні в Лимані встановлено 25 стихійних поховань, там працюють слідчо-оперативні групи. Загалом у визволених населених пунктах таких захоронень виявлено вже 58. Щодня поліція отримує від жителів нові повідомлення про похованих людей. Проте до частини з цих могил через активні бойові дії доступу поки немає.

Серед ексгумованих на півночі Донеччини цивільних громадян 85 – чоловіки, 66 – жінки, 5 дітей, стать ще 10 осіб не встановлено.

Попереду найскладніше – встановити особу та причини смерті кожного загиблого. За попередніми даними, люди гинули від мінно-вибухових і осколкових поранень внаслідок російських обстрілів, а також з природних причин. Є тіла з ознаками насильницької смерті. Кількість осіб, яких було страчено російськими солдатами, буде оприлюднено після закінчення всіх експертиз.

Поліція Донеччини звертається до родичів осіб, що загинули під час окупації Лиманської громади, здати біологічні зразки для ДНК-екпертизи. Це можна зробити в найближчому відділенні поліції.

У разі виникнення питань звертайтесь до Краматорського райуправління поліції ГУНП в Донецькій області за телефоном: +380509880593.

Джерело: Поліція Донецької області



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування