Краматорська районна державна адміністрація (військова адміністрація)
Донецька область
Логотип Diia Державний Герб України
gov.ua Державні сайти України
  Пошук

Юні спортсмени Донеччини вибороли призові місця на чемпіонаті світу серед юнаків та дівчат, юніорів та юніорок з пауерліфтингу

Дата: 05.09.2022 13:09
Кількість переглядів: 109

З 27 серпня по 4 вересня у турецькому Стамбулі проходив Чемпіонат світу з пауерліфтингу серед юніорів. У складі збірної України там змагалася спортсмени з Донецької області. Низкою нагород на ньому відзначилися і представники Краматорської та Дружківської громад.

У віковій групі дівчата до числа кращих увійшла спортсменка з Краматорська Єлизавета Заєць, вихованка тренерів Олексія та Альони Бичкових. Вона стала призеркою у ваговій категорії 43 кг: отримала «бронзу» в жимі лежачи (з результатом 40 кг), «срібло» у присіданні (100 кг), становій тязі (97,5 кг) і сумі триборства (237,5 кг).

Серед юнаків Донецьку область на світовій першості представили 5 пауерліфтерів, які допомогли збірній України посісти в цій віковій групі перше загальнокомандне місце серед 9 країн - учасниць.

У юнацькій ваговій категорії до 66 кг на поміст вийшли одразу двоє наших атлетів. Микола Годунов із Дружківки, вихованець тренера Сергія Федоренка, здобув «срібло» у присіданнях (215 кг) і «бронзу» в сумі триборства (505 кг). Уродженець Краматорська Едуард Андреєв, підопічний тренерів Олексія та Альони Бичкових, посів третє місце в жимі лежачи (142,5 кг).

Серед юнаків у ваговій категорії до 105 кг тріумфував представник Краматорська Дмитро Рожанський. Вихованець Олексія та Альони Бичкових став абсолютним чемпіоном змагань, виборовши «золото» у кожній вправі та в триборстві: присідання – 302,5 кг, жим лежачи – 182,5 кг, станова тяга – 287,5 кг, сума – 772,5 кг.

За підсумками змагань у віковій групі юніорки медалями відзначилися три пауерліфтерки Донецької області. Серед них - Тетяна Жидкова з Краматорська, яка у ваговій категорії до 47 кг піднялася на першу сходинку п’єдесталу в присіданнях (130 кг), жимі лежачи (47,5 кг), становій тязі (85 кг) та сумі триборства (262,5 кг). До змагань її готували Олексій та Альона Бичкови. Та представниця Дружківки Альона Борщевська, яка у ваговій категорії до 84 кг стала кращою в присіданнях (205 кг – особистий рекорд), другою в жимі лежачи (125 кг), становій тязі (160 кг) і сумі триборства (490 кг). Тренував Альону Сергій Федоренко.

Ще один спортсмен Донеччини виступив у віковій групі юніори. Дмитро Вовчок із Краматорська, вихованець тренерів Олексія та Альони Бичкових, у цьому році не зміг зачепитися за нагороди, посівши 4 місце в присіданнях (300 кг), 5 місця в жимі лежачи (200 кг) і сумі триборства (740 кг).

Вітаємо наших спортсменів та їхніх тренерів з такими значними перемогами, які вкотре прославляють наш край та всю Україну на міжнародному рівні.



« повернутися

Код для вставки на сайт

Вхід для адміністратора

Онлайн-опитування:

Увага! З метою уникнення фальсифікацій Ви маєте підтвердити свій голос через E-Mail
Скасувати

Результати опитування